23 Ιουλ 2009

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Λοκρίδας
Νίκο Καράφλα

“ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”
Κίνηση Πολιτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία,23.7.2009

Στα πλαίσια των επαφών της Κίνησης Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS” με τους υπεύθυνους φορείς για την τύχη του κόλπου, μέλη της Γραμματείας της ΣΕ συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη με τον πρόεδρο του Φορέα Ολοκληρωμένης Συλλογής & Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) Λοκρίδας, δήμαρχο Τιθορέας κ Νικόλαο Καράφλα.

Τα μέλη της Κίνησης ενημερώθηκαν από τον κ Καράφλα για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την χωροθέτηση και την κατασκευή του ΧΥΤΥ Λοκρίδας αλλά και για την πορεία της ανακύκλωσης στην περιοχή ευθύνης του ΦΟΣΔΑ. Ο κ δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά, με την δημοπράτηση της νέας Μελέτης για την οριστική χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, θα προχωρήσει το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΥ και της Μονάδας Ανάκτησης Υλικών, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, και θα δοθεί τέλος στις καθυστερήσεις. Η μελέτη προβλέπεται να δημοπρατηθεί και να υπογραφεί μέχρι τέλους του χρόνου και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το έργο πρέπει να ξεκινήσει εντός του 2010 με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης μιας 3ετίας τουλάχιστον. Επίσης ο κ Καράφλας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της ανακύκλωσης, η οποία, κατά τα λεγόμενά του, έχει πολλά περιθώρια ακόμη.

Από τη μεριά τους τα μέλη της “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS” εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σε ό,τι αφορά στην επιμονή στον ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό για την κατασκευή τριών ΧΥΤΥ στη Φθιώτιδα. Τόνισαν επίσης ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακύκλωση και ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης προώθησης της ανακύκλωσης, αλλά και της κομποστοποίησης, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των απορριμμάτων για υγειονομική ταφή στο ελάχιστο δυνατό και να σταματήσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης διάθεσης των σκουπιδιών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων οδηγούνται τελικά με διάφορους τρόπους στη θάλασσα

Η Γραμματεία της ΣΕ
Μαρκατσέλης Ευάγγελος Στυλίδα 6974472485
Παπαλέξη Ιουλιέττα Μαρίνι Στυλίδας 6939047462
Πολύμερος Χρήστος Καραβόμυλος 6976562635
Σταμέλλος Στέφανος Λαμία 6977261256
Τραχανάς Κώστας Άγιος Κων/νος 6972371886

Δεν υπάρχουν σχόλια: