10 Φεβ 2011

Θα απαγορευτεί τελικά το ψάρεμα με γρι γρι στον Μαλιακό;



Το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων προσανατολίζεται να απαγορέψει το ψάρεμα με γρι γρι στον Μαλιακό για όλο το χρόνο

Ο υπουργός κ Διμαντίδης κατέθεσε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει αυτή την απαγόρευση Το σχέδιο θα επεξεργαστεί το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας

Επειδή φαίνεται θα υπάρξουν αντιδράσεις εκ μέρους των ιδιοκτητών γρι γρι αλιέων, εμείς να θυμίσουμε τα λόγια του κ Χειμάρα τον Οκτώβρη του 2009 στη σύσκεψη με θέμα τον Μαλιακό. Μεταξύ των άλλων ο κ Χειμάρας είπε:

"...Άμεση θεσμοθέτηση των αποφάσεων που έχουν παρθεί στο παρελθόν για την προστασία του Μαλιακού Κόλπου. Υποβλήθηκαν σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις σχετικές ενέργειες. Ποινικοποίηση της παράνομης αλιείας μέσα στο Λιβάρι. Υποβλήθηκε για μια ακόμη φορά το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κι αναμένονται απαντήσεις. Απαγόρευση της αλιείας με γρι-γρι μέσα στο Μαλιακό. Υποβλήθηκε ξανά αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (κ. Υπουργό).

Άμεση πρόσληψη αλειοφυλάκων. Είναι θέμα της Κεντρικής Εξουσίας. Το αίτημα έχει υποβληθεί και στο παρελθόν και συμπεριλαμβάνεται στο Οργανόγραμμα της ΝΑΦ."

Προς τι οι διαμαρτυρίες; Απλά είναι ώριμες πια οι συνθήκες να εφαρμοστεί η απαγόρευση και περιμένουμε την ποινικοποίηση της παράνομης αλιείας και την πρόσληψη των αλειοψυλάκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: