24 Μαΐ 2011

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τον Β Ευβοικό

Ε Υ Β Ο Ι Κ Ο Σ S.O.S.

Τα νεότερα για την προστασία του Βορείου Ευβοϊκού Κόλπου από την τοξική σκουριά της ΛΑΡΚΟ και την υπεραλίευση.

Ύστερα από την μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που έγινε στη Λίμνη στις 10-04-2011, από τους περιβαλλοντικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες παράκτιους ψαράδες και την Δημοτική Κοινότητα Λίμνης, η επιτροπή πρωτοβουλίας κατέληξε ομόφωνα σε έξι (6) προτάσεις που κοινοποίησε σε όλους τους [...]εμπλεκόμενους φορείς.
Την Κυριακή 15-05-2011 πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα νέα συγκέντρωση-διαμαρτυρία από τους ίδιους φορείς και με τους ίδιους στόχους.
------------------------------------------------------------------------
Νέες Δραστηριότητες

Αντιπροσωπεία της επιτροπής πρωτοβουλίας, επισκέφτηκε στις 18-19 και 20 Μαΐου τις ακόλουθες αρμόδιες υπηρεσίες:
• Δ/νση Αλιείας (κα Πέτρου).
• Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) κα Καραβασίλη.
• Δ/νση Υδατοκ/γείων & Ες. Υδάτων (Ιχθυοτροφεία) κα Βασιλείου.
• Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΥΠΕΚΑ) κος Παντελόπουλος.
• Δ/νση Φυσικού Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) κος Πλέσσας.
------------------------------------------------------------------------
Οι εντυπώσεις από την προσπάθεια μας αυτή κρίνονται θετικές. Πέραν από την ενημέρωση που είχαμε, μας έγιναν και προτάσεις για να προετοιμάσουμε καλύτερα τα αιτήματά μας. Με την κα Καραβασίλη συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και καθορίστηκε νέα συνάντηση-σύσκεψη στη Χαλκίδα, στις αρχές Ιουνίου.
Κάνουμε έκκληση σαν επιτροπή πρωτοβουλίας μέσα από την εφημερίδα ¨Λιμνιώτικη Φωνή¨, τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής του Βορείου Ευβοϊκού Κόλπου και το διαδίκτυο να βοηθήσουν όσο μπορούν την προσπάθεια μάς. Οι επαγγελματικοί σύλλογοι παράκτιας αλιείας, οι περιβαλλοντικοί-πολιτιστικοί σύλλογοι, οι φορείς της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, οι βουλευτές των νομών Ευβοίας και Φθιώτιδας, πρέπει να δώσουν το δικό τους παρών. Πρέπει να προλάβουμε τώρα να κατοχυρώσουμε μερικά πράγματα πριν από το παζάρι πώλησης της εταιρείας ΛΑΡΚΟ.
Κάθε απουσία συλλογική ή ατομική θα κριθεί αύριο αυστηρότατα. Τα ωραία λόγια για το περιβάλλον που χρησιμοποιούν μερικοί τώρα θα αποδειχθεί εάν είναι ψεύτικα και υποκριτικά ή αληθινά.

ΦΙΛΙΚΑ
Η επιτροπή πρωτοβουλίας
για την προστασία του Βορείου Ευβοϊκού Κόλπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: