18 Ιουλ 2020

Έριξαν μπάζα και υλικά κατεδαφίσεων στον Μαλιακό κόλπο

Πόσο θράσος πρέπει να έχει κάποιος για να ρίχνει μπάζα και υλικά οικοδομών και κατεδαφίσεων στη θάλασσα και μάλιστα στις πέντε η ώρα το πρωί!!

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές στον Μαλιακό κόλπο. Είναι στην παραλία του Αγίου Σεραφείμ Καμένων Βούρλων, 300 μέτρα από το λιμάνι, με κατεύθυνση προς την Λαμία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, στις πέντε η ώρα το πρωί φορτηγό έριχνε στη θάλασσα μεγάλα κομμάτια τσιμέντου από κατεδάφιση καθώς και κονιορτοποιημένο τσιμέντο. Εκείνη την ώρα επίσης, ήρθε γκρέιντερ του Δήμου για να τα «συμμαζέψει» και μόλις είδε τους κατοίκους, τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό το οποίο ενημερώθηκε για
το συμβάν.

Η ουσία είναι ότι οποιαδήποτε επέμβαση/παρέμβαση στη θάλασσα, και μάλιστα σε έναν κόλπο όπως ο Μαλιακός, ένα ευαίσθητο οικοσύστημα και περιοχή Natura, δεν μπορεί να γίνεται χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Σκοπιμότητας. Δεν μπορεί να γίνεται εναπόθεση μπαζών κατασκευών και κατεδαφίσεων σε θαλάσσιο χώρο, όποια και αν είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται στην ακτή. Το τι υλικό θα χρησιμοποιηθεί, αν θα χρησιμοποιηθεί και σε τι ποσότητα και έκταση, πρέπει να είναι προϊόν μελέτης. Όλα τα άλλα είναι παράνομα.

Περιμένουμε το πόρισμα του Λιμεναρχείου και των αρμοδίων Υπηρεσιών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας καθώς και την απάντηση του Δήμου Καμένων Βούρλων, πριν απευθυνθούμε στις εισαγγελικές αρχές.

Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς









Δεν υπάρχουν σχόλια: