17 Δεκ 2009

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κ Νομάρχης ...

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν όσοι δυσφημούν τον Μαλιακό Κόλπο. Την Δευτέρα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας κατέθεσε στην κυρία εισαγγελέα Λαμίας μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που δημοσιεύουν σχετικά άρθρα. Μάλιστα τη μηνυτήρια αναφορά συνοδεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν γίνει και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μόλυνση στον Μαλιακό Κόλπο.
(Από το STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ http://www.star-online.gr/%CE%B7ews_2008_ana.asp?aa=9820)

Εμείς δεν σχολιάζουμε την απόφαση του κ Νομάρχη για ευνόητους λόγους και κυρίως για το "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά...". Στο μεταξύ αναμένεται να καλέσει ο κ εισαγγελέας για κατάθεση τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Μαλιακός SOS, αφού εδώ και αρκετούς μήνες έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την ρύπανση του Μαλιακού με υγρά και στερεά απόβλητα. Εργοστάσια, Δήμοι, ελαιοτριβεία, τυροκομεία, στάβλοι πιστεύουμε θα ελεγχθούν από τον κ εισαγγελέα και όπως είναι αναμενόμενο οι Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, και ο κ νομάρχης, θα κληθούν να αποδείξουν ότι ο προληπτικός και ο κατασταλτικός έλεγχος διεξήχθη κανονικά και σύμφωνα με τις προβλέψεις των νομικών διατάξεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών του "Πληροφοριακού Συστήματος Προβολής – Παρακολούθησης Διαχείρισης και Προστασίας Παράλιων Μαλιακού Κόλπου" του Νομού Φθιώτιδας, το οποίο ετέθη σε πιλοτική λειτουργία στις 2/10/2009 και παρουσιάστηκε ενημερώνοντας όλους τους πολίτες με ημερίδες στους παράλιους δήμους του Μαλιακού στα μέσα του Νοεμβρίου. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δει αναλυτικά στην ιστοσελίδα http://maliakos.nafthiotidas.gr/el/slxPages/show/page_id/38. Τώρα όλοι μπορούμε να γνωρίζουμε τη Θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία, την ταχύτητα του ανέμου, τη διεύθυνση του ανέμου, το ύψος του κυματισμού και τη Θερμοκρασία του νερού του Μαλιακού Κόλπου για να είμαστε ήσυχοι σε ό,τι αφορά τη ρύπανση.

Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανάρτηση στο διαδίκτυο των ερευνών του σύγχρονου σκάφους, που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Διεύθυνση Αλιείας και παρουσίασε ο κ Νομάρχης στις 27 Οκτωβρίου στην Παραλία Ραχών. Ένα σκάφος "κατάλληλο για επόπτευση και έλεγχο των υδάτων του Μαλιακού με δειγματοληψίες, έρευνες και αναλύσεις για την ανά πάσα στιγμή πληροφόρηση των κατοίκων του Νομού, σχετικά με την ποιότητα και τη σύσταση των νερών" όπως τόνισε ο κ Νομάρχης. Κυρίως όμως αναμένονται οι επιστημονικές προσεγγίσεις των βιολόγων και χημικών, που προσέλαβε η νομαρχία και στελεχώνουν το σκάφος, σε σχέση με τα δημοσιεύματα γνωστού εργαστηρίου της Αθήνας για βα... (Θου κύριε, φυλακήν τω στοματί μου...)

κατά κόσμον "driokolaptis". Ο φόβος φυλάει τα έρμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: