1 Ιουλ 2010

Το σχόλιο της εφημερίδας ΗΜΕΡΑ για το ίδιο θέμα...

Στο άψε-σβήσε εγκρίθηκε -κατά πλειοψηφία- ο οικονομικός απολογισμός της ΝΑΦ για το 2009, αφού τα ουσιώδη δεν συγκινούν ιδιαίτερα την δικέφαλη αντιπολίτευση. Άλλωστε είχαν φροντίσει να καταναλώσουν δυνάμεις στο θέμα της επιβολής προστίμων σ’ εταιρίες που ρύπαναν τον Μαλιακό κόλπο. Επί του θέματος πληροφορηθήκαμε πράγματα που συνθέτουν ένα τοπικό θρίλερ, με σκοτεινές προεκτάσεις.

Κατά την αφήγηση του Θ. Χειμάρα είχαμε την εξής (ύποπτη) αλληλουχία γεγονότων. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, δρώντας -το τελευταίο επτάμηνο επί ΠΑΣΟΚ- με πνεύμα σαμποταρίσματος της οικολογικής πολιτικής του νομάρχη Φθιώτιδας επέβαλλαν πρόστιμο ελάχιστα κατώτερο των 60.000 ευρώ. Ούτως ώστε να χρεωθεί την διεκπεραίωση της υπόθεσης η νομαρχία και όχι η περιφέρεια Στερεάς, στην οποία πήγε εκ παραδρομής.

Ενδιάμεσα μεσολάβησαν οι καταγγελίες «οικολογούντων» -κατά τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου- σύμφωνα με τις οποίες ο Θ. Χειμάρας μείωνε κατά σύστημα το ύψος των προστίμων που του εισηγούνταν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Καθώς, όπως τόνισε οργισμένος ο νομάρχης ήθελαν να του δώσουν την καυτή πατάτα της σύγκρουσης με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σ’ αυτές. Στην περίπτωση της «Macolive» όμως, τα χαρτιά των επιθεωρητών δεν πήγαν στην νομαρχία (αλλά στην περιφέρεια) οπότε ο νομάρχης δεν γνώριζε κάτι. Συνεπώς η σκευωρία δεν άντεξε στο φως της αλήθειας και ο νομάρχης αυτοαθωώθηκε πανηγυρικά.

Όσο για την αντιπολίτευση; Η μείζων, απασχολούμενη στην κρατική διαχείριση και τον καρεκλοκενταυρισμό, ψελλίζει για τα μάτια του κόσμου. Επιβεβαιώνοντας ότι ουσιαστικά κάνει πλάτες στην πλειοψηφία. Η ελάσσων, στην λογική «τι λάχανα, τι μπρόκολα», θεωρεί τα πρόστιμα «ψέκασμα μ’ εντομοκτόνα του δράκου».

Πιστεύοντας πως με «αντικαπιταλιστικές κατάρες» αυτός θα νοιώσει τύψεις και θα πάψει να κατατρώει τις σάρκες του περιβάλλοντος. Μ’ ετούτα και με ’κείνα βολεύτηκαν και κάποιοι «καλοί φίλοι» της νομαρχίας στο εργοστάσιο εμφιάλωσης στην περιοχή των Μεξιατών, παραπέμφθηκε στις καλένδες το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΧΥΤΑ στο Τρίλοφο της Μακρακώμης -ένεκα πολιτικού κόστους. Διευθετώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες της αποδέσμευσης από την νομαρχιακή θητεία ο Θ. Χειμάρας ετοιμάζεται να διασώσει το περιβάλλον σύμπασας της περιφέρειας Στερεάς. Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: