16 Απρ 2009

Όχι μεγάλα λόγια, θέλουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις
με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Δεύτερη μέρα σήμερα της κινητοποίησης των αλιέων του Μαλιακού, κατά την οποία έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό για είκοσι λεπτά περίπου. Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις

Επίσης έγινε το βράδυ στις 6.30 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας με την παρουσία βουλευτών, νομαρχιακών συμβούλων και εκπροσώπων κομμάτων και φορέων. Περίσεψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα μεγάλα λόγια χωρίς ίχνος αυτοκριτικής από τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς, αλλά και τους κ κ βουλευτές μας. Υποσχέσεις ακούστηκαν πολλές και υποτίθεται ότι ξεκινάει ο αγώνας για την σωτηρία του Μαλιακού.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε μικρό καλάθι. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε νεκροψίες σε προαναγγελθέντες θανάτους, ούτε να κάνουμε μνημόσυνα. Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι, και θα είναι, σκληρός και άνισος, ξέρουμε ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα με τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε και μας μένει ο αγώνας με αρχές και αξίες. Παραφράζοντας τον Καζαντζάκη λέμε: "Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τον Μαλιακό. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω"

Δεν υπάρχουν σχόλια: