2 Ιουλ 2010

Μνημειώδης η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τους γνωρίζοντες την κατάσταση του Μαλιακού

ΒΑΡΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ,ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ν.Σ.
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

(από το http://lamiafm1.gr)

Σκληρές κουβέντες ακούστηκαν στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο για την συμπεριφορά των επιθεωρητών περιβάλλοντος που χωρίς να ενημερωθούν για τις ενέργειες της νομαρχίας και χωρίς να ενημερώσουν για τις δικές τους προχωρούν σε δημόσιες καταγγελίες ζητώντας και τον έλεγχο του νομάρχη για υποτιθέμενες μειώσεις προστίμων που οι ίδιοι εισηγούνται.

Για αλλαγή στάσης των επιθεωρητών το τελευταίο διαστημσ με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την υπονόμευση του ιδιου, αντί της προστασίας του περιβάλλοντος μίλησε ο νομάρχης Θανάσης Χειμάρας εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη σε μία προς μία τις περιπτώσεις που καταγγέλλουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

"Η πρόσφατη ενεργεια συγκεκριμμενου Επιθεωρητη Περιβάλλοντος, είναι στοχευόμενη και συστηματική προκειμένου να πληγεί η εικόνα της Ν.Α. Φθιώτιδας και του νομάρχη προσωπικά, προσπάθεια όμως που πέφτει στο κενό", τόνισε ο κ.Χειμαρας.

Έντονα επικριτικός για τις καταγγελίες και τον τρόπο που δημοσιοποιήθηκαν εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ν/Σ Φθιώτιδας Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος που με νομικους ορους ανετρεψε την επιχειρηματολογια του συγκεκριμμενου Επιθεωρητη περιβαλλοντος.

Καταγγελτικός με πολιτικη επιχειρηματολογια και ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας Τάσος Χρονας που επισήμανε πως δεν μπορεί να εγκαλείται ο νομάρχης γιατί δεν επέβαλλε πρόστιμα στους δήμους που λειτουργούσαν ως τώρα ΧΑΔΑ αφού η ίδια η πολιτεία δεν εξασφάλιζε τις απαραίτητες πιστώσεις για δημιουργία νόμιμων χώρων απόθεσης απορριμμάτων.Ο κ.Χρονας ερμηνευσε την κινηση "ως σημειο αντιπαράθεσης των δυο μεγαλων κομματων ΠΑΣΟΚ και Νεας Δημοκρατιας που αντι να αναδειξουν το πραγματικο προβλημα αναλωνονονται σε στειρες και αποπροσανατολιστικες αντιπαραθεσεις".

Από την μείζονα μειοψηφία ο Δημ। Τιμπλαλέξης ζήτησε διευκρινίσεις για τη διαδικασία που προηγήθηκε μέχρι την καταγγελία του Νομάρχη ενώ ο Νικ.Μπετσιος διαφώνησε με την προσπαθεια μεταβίβασης της αρμοδιότητας επιβολής προστίμων από τον νομάρχη στο Ν/Σ.Απο τη χτεσινη συνεδριαση απουσιαζε ο εκπροσωπος της μειζονος μειοψηφιας Νοτης Μαριας που ηταν ο εισηγητης του θεματος των διοδιων το οποιο αναβληθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια: