1 Ιουλ 2010

Δείτε πώς ο κ Νομάρχης έκρινε την προσφυγή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στον Γεν Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Πηγή: http://lamianews.blogspot.com

Προσωπική επίθεση με εντελώς διαφορετική στόχευση, χαρακτήρισε ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Θ. Χειμάρας το θέμα που έχει προκύψει με τις αναφορές των επιθεωρητών περιβάλλοντος για μείωση, ή μη επιβολή των προστίμων που εισηγούνται κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης που έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης [...]

Το θέμα μάλιστα προκάλεσε την έκρηξη και του προέδρου του Νομ. Συμβουλίου, κ. Κουτσογιαννακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «αστείες» τις περιπτώσεις προστίμου που εισάγονται, αναφερόμενος σε «περίεργες διασυνδέσεις για μικροπολιτικούς λόγους». Επισήμανε πως «στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί σε συγκεκριμένο μπλόγκ στο διαδίκτυο, είναι το πρωτότυπο έγγραφο» και ζήτησε σαν πρόεδρος του Νομ. Συμβουλίου «να σταλεί επιστολή στον κ. Ρακιτζή προκειμένου να διερευνήσει πώς βρέθηκε το έγγραφο».

Στην εισήγησή του ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκε αρχικά στο πώς δημιουργήθηκε το όλο ζήτημα και στη συνέχεια εξήγησε στους νομαρχιακούς συμβούλους το τι πραγματικά έχει συμβεί με τα συγκεκριμένα πρόστιμα. Ειδικότερα τόνισε πως η εισήγηση του επιθεωρητή περιβάλλοντος για το πρόστιμο προς εταιρία είχε σταλεί στην Περιφέρεια, από λάθος και όχι στη Νομαρχία. Παράλληλα αναφέρθηκε στα υπόλοιπα πρόστιμα για τα οποία κατηγορείται ότι μείωσε, επισημαίνοντας πως μετά από έλεγχο που έγινε, οι υπηρεσίες αποφάνθηκαν πως δεν συντρέχουν οι λόγοι του προστίμου. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα πως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος εισηγούνταν πρόστιμο σε εταιρία για την διάθεση λυμάτων, από την στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρία επεξεργάζεται τα λύματά της σε δύο βιολογικούς καθαρισμούς.

Επίσης, ο κ. Χειμάρας σημείωσε πως «για την αναφορά που έγινε δεν έχουμε καν ενημερωθεί» και τόνισε πως «όλη αυτή η κίνηση αποσκοπεί σε μικροπολιτικά παιχνίδια και στη δημιουργία εντυπώσεων κατά της Νομαρχίας και εμένα προσωπικά».

Αντιπαράθεση μακριά από την ουσία χαρακτήρισε το όλο θέμα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τάσος Χρονάς, ο οποίος παράλληλα είπε πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο θέμα προστίμων αλλά συνολικότερη πολιτική κατά της άκρατης τάσης για κέρδος του κεφαλαίου. Εξηγήσεις και ενημέρωση ζήτησαν από την πλευρά τους οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ζητώντας να αυξηθούν οι έλεγχοι για το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: