13 Νοε 2010

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου επέκτασης του ΒΙΟΚΑ Λαμίας


Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ μεταξύ του δημάρχου κ Κοτρωνιά και της αναδόχου εταιρείας

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτρωνιάς, ο σχεδιασμός για τη ΔΕΥΑΛ ήταν αυτές οι εγκαταστάσεις να γίνουν το 2030 όμως η ένταξη των γειτονικών κοινοτήτων με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη επέβαλλε στη ΔΕΥΑΛ να προχωρήσει σε νέες μελέτες. Το έργο της επέκτασης, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, ξεκινάει εντός των επόμενων ημερών, τον Ιανουάριο θα τελειώσει με ένα πρόσθετο έργο 800.000 ευρώ με χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος από την Περιφέρεια και η κατασκευή του θα διαρκέσει 17 μήνες.

«Μία προσπάθεια που ξεκίνησε με την μελέτη της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού που έγινε το 2004, συνεχίστηκε με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων διάθεσης το 2006, προχώρησε με την δημοπράτηση του πρώτου τμήματος ύψους 1.700.000 ευρώ, ολοκληρώνεται τώρα με το έργο αυτό και θα αποπερατωθεί πλήρως με τη νέα δημοπράτηση που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2011. Σήμερα είναι το κυρίως έργο γιατί με το σημερινό έργο γίνεται μια καινούρια γραμμή επεξεργασίας υγρών αποβλήτων η οποία θα αυξήσει τη δυναμικότητα του βιολογικού μας καθαρισμού κατά 50%. Είναι ίσως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο των τελευταίων χρόνων γιατί είναι γνωστό ότι ο Μαλιακός και ο Σπερχειός πρέπει να προστατευθούν και ο καλύτερος τρόπος προστασίας θα είναι, θα γίνει όταν όλοι οι γειτονικοί Δήμοι αποκτήσουν βιολογικούς καθαρισμούς», πρόσθεσε ακόμη ο Δήμαρχος Λαμιέων.
(πηγή ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: