10 Ιουλ 2009

Ερωτήματα προς την ΔΕΥΑΛ
για τον Βιολογικό Καθαρισμό Λαμίας

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Λαμίας και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2006 και του 2008 (το τεχνικό του 2009 γιατί δεν αναρτήθηκε;;), όπου αναφέρονται τα εξής:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2006
Με τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αντιμετωπίζονται πιεστικά προβλήματα κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλεως όπως :
………………………………………………………..
- Της κατασκευής έργων βελτίωσης, του Β.Κ. Λαμίας στα πλαίσια του έργου : «Βελτίωση Εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού Λαμίας» προϋπολογισμού 1.050.000 € με τις εξής εργασίες :
- Κάλυψη και σύνδεση φρεατίου άφιξης με μονάδα απόσμησης, δεξαμενή βοθρολυμάτων με εξοπλισμό δεξ. εξισορρόπησης, πρέσα εσχαρισμάτων, βελτίωση εσχάρωσης, διαφράγματα κάλυψη δεξ. αερισμού για αποφυγή aerosol, πρόσθετοι αναδευτήρες αερισμού, αποχλωρίωση λυμάτων, αλλαγή επεξεργασίας λάσπης από κλίνες ξήρανσης σε πρέσες, μονάδα απόσμησης, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, εγκατάσταση βιοεπιλογέα, διαμόρφωση χώρου

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2008
".....Επίσης, εκτός των παραπάνω έργων, έχουν αποπερατωθεί τα σημαντικά έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της Λαμίας, δαπάνης άνω του 1 εκατ. ευρώ με τις εξής εργασίες:
- Κάλυψη και σύνδεση φρεατίου άφιξης με μονάδα απόσμησης, δεξαμενή βοθρολυμάτων με εξοπλισμό δεξ. εξισορρόπησης, πρέσα εσχαρισμάτων, βελτίωση εσχάρωσης, διαφράγματα κάλυψη δεξ. αερισμού για αποφυγή aerosol, πρόσθετοι αναδευτήρες αερισμού, αποχλωρίωση λυμάτων, αλλαγή επεξεργασίας λάσπης από κλίνες ξήρανσης σε πρέσες, μονάδα απόσμησης, ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, εγκατάσταση βιοεπιλογέα, διαμόρφωση χώρου, αναμόρφωση Χημείου κτλ...."

Ρωτάμε: έχουν γίνει αυτά όλα και ποια ήταν τα αποτελέσματα;

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, αναφέρεται στον τίτλο του έργου

Επίσης στο ίδιο Τεχνικό Πρόγραμμα αναφέρεται:

"ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΘΗΣΕΑΣ-ΕΠΤΑ-ΕΑΠΤΑ»"

α) Ήδη έχει εκπονηθεί από την Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. μελέτη (σε επίπεδο “προμελέτης”) για την επέκταση της εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Λαμίας, καθώς ήδη η σημερινή δυναμικότητα της Μονάδας καλύπτει οριακά τις σταδιακά αυξανόμενες ανάγκες της πόλης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.900.000 € και η χρηματοδότησή του από το διαδημοτικό τμήμα του προγρ. «ΘΗΣΕΑΣ» θεωρείται πρώτης προτεραιότητας για την Επιχείρηση.
Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται η κατασκευή 3ης δεξαμενής αερισμού, η κατασκευή 3ης δεξαμενής τελικής καθίζησης και η κατασκευή των νέων απαιτούμενων αντλιοστασίων. Με το παρόν προτεινόμενο έργο θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης συνολικά 93.000 ισοδυνάμων κατοίκων από την εγκατάσταση του Βιολογικού της Λαμίας, η οποία εκτιμάται ότι θα καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον για τα επόμενα 25 χρόνια."

Γιατί τελικά δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» η επέκταση του Βιολογικού;;


ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Β.Κ. ΛΑΜΙΑΣ.

Ενόψει της παρατηρούμενης βαθμιαίας έλλειψης αρδευτικών διαθέσιμων και έχοντας υπόψη την ανάγκη της καλύτερης κατά το δυνατό διαχείρισης του νερού, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ., θα προχωρήσει, εφόσον χρηματοδοτηθεί από την Ν.Α. Φθιώτιδας στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων

Αλήθεια, τι κάνει η αντιπολίτευση στο Δήμο της Λαμίας; Υπάρχει θέμα λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού ή όχι; Περιμένουμε μια απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: