5 Ιουλ 2010

Δεν μπορεί ο κ Νομάρχης να λαικίζει και να "πουλάει" εκδούλευση στην πλάτη του Μαλιακού

Σε ό,τι αφορά στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και την επιβολή των προστίμων, ο κ Νομάρχης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το περιβάλλον και ο Μαλιακός ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. Ο Μαλιακός κυρίως ανήκει στα ψάρια και στους θαλάσσιους οργανισμούς, ανήκει στους κατοίκους των χωριών που χρόνια τώρα έχουν δεθεί μαζί του επαγγελματικά, συναισθηματικά, όντας μέσα στις επιλογές ζωής τους, ανήκει στους επισκέπτες του και σε όσους τον έχουν ως τουριστικό τους προορισμό. Δεν μπορεί ο κ Νομάρχης να λαϊκίζει και να "πουλάει" εκδούλευση στην πλάτη του Μαλιακού.

Όταν έρχονται εδώ οι ειδικοί επιστήμονες, με την εμπειρία που διαθέτουν, με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε πανελλαδική κλίμακα, με δαπάνες της πολιτείας και την γενικότερη κατεύθυνση να είναι στα πλαίσια των σημερινών απαιτήσεων και ΑΝΑΓΚΩΝ σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, δεν μπορεί ο κ Νομάρχης να τους απαξιώνει και να τους θεωρεί, ΑΝΙΔΕΟΥΣ, ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να κρίνουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση ενός εργοστασίου ή μιας παράνομης χωματερής.

Προκαλούμε μια φορά ακόμα τον κ Νομάρχη να δημοσιεύσει τα έγγραφα με τα οποία έχει καλέσει τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ο ίδιος, για ελέγχους στην περιοχή μας. Γιατί ξανά το επαναλαμβάνει.

Επίσης πρέπει να του θυμίσουμε ότι, δυστυχώς για μας, καθημερινά αποδεικνύεται ότι είναι επικίνδυνος για το περιβάλλον στο Νομό. Και να θυμίσουμε:
1. τη ΛΑΡΚΟ.
2. Τον ΒΙΟΚΑ Καμένων Βούρλων.
3. Την έλλειψη λειτουργίας των ΒΙΟΚΑ Αταλάντης, Στυλίδας, Αμφίκλειας, Μακρακώμης - Σπερχειάδας.
4. Τα λύματα της Μακρακώμης που πέφτουν ΕΠΙΣΗΜΑ με το παντοροικό σύστημα και με αγωγό στον Σπερχειό ποταμό. Μήπως δεν το ξέρει;; πόσους ελέγχους έκανε;;
5. Τόσα χρόνια δεν ήξερε ότι οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ χωματερές της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης ήταν στην κοίτη του ποταμού;
6. Τί μέτρα πήρε για την παράνομη λειτουργία των ελαιοτριβείων που διαθέτουν τα λύματά τους "όπου νάναι";
7. Τα λατομεία ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να λειτουργούν στη Λαμία, παρά τα μεγάλα λόγια που μας είπε από τον πρώτο χρόνο της θητείας του ότι θα τα διώξει.
8. Ο Ξηριάς της Λαμίας παραμένει χωρίς οριοθέτηση, ενώ οι υπηρεσίες του είναι υπεύθυνες και κρατά ο ίδιος τη μελέτη στα συρτάρια του. Ας μας διαψεύσει ο γενικός διευθυντής του.
9. Ο Νομός μας έχει γεμίσει "κουμπότρυπες" από παράνομους και εγκαταλειμμένους δανειοθάλαμους.
10. ΚΑΝΕΝΑ εργοστάσιο εκτός της ΒΙΠΕ Λαμίας δεν λειτουργεί βιολογικό καθαρισμό, και το ξέρει, αλλά σκόπιμα κάνει στραβά μάτια νομίζοντας ότι με αυτό βοηθάει την ευημερία του τόπου.

Θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε πολλά ακόμα για το πόσο επικίνδυνη είναι η παρουσία του στο νομό και πιστεύουμε ότι μόνο όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν, δεν καταλαβαίνουν τί εννοούμε και πόσο δίκιο έχουμε να είμαστε καταγγελτικοί χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα

Στέφανος Σταμέλλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://altpressfthiotida.blogspot.com/2010/07/blog-post_3887.html#links