11 Ιουν 2009

Σπερχειός:
Τριήμερες εκδηλώσεις στο Καστρί 12-13 & 14 Ιουνίου

Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες εργασίες στο πλατανόδασος στο Καστρί του Δήμου Μακρακώμης όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την σωτηρία του Σπερχειού ποταμού στις 12, 13 και 14 Ιουνίου και οι οποίες διοργανώνονται από τον όμιλο Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθιώτιδας με την συνεργασία αρκετών άλλων φορέων.

Σκοπός των εκδηλώσεων που φέρουν ως τίτλο "Σπερχειός πρόβλημα ρύπανσης του Σπερχειού ποταμού και κατ΄ επέκταση του Μαλιακού κόλπου αλλά και να δείξουν πως το οικοσύστημα του ποταμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές δραστηριότητες πέρα από αυτή της εναπόθεσης απορριμμάτων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής με δράσεις του ΚΠΕ Υπάτης στις οποίες περιλαμβάνονται ενημέρωση για το ποτάμι και ξενάγηση σε αυτό των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Φθιώτιδας. το απόγευμα της Παρασκευής όπως και του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και διαλέξεις πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά και στις δυνατότητες μιας διαφορετικής ανάπτυξης του ποταμού.

Το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από μουσικά σύνολα της περιοχής, ενώ η Κυριακή 14 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα και συναυλίες χορωδιών.
Παράλληλα ανάμεσα στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα και δραστηριότητες που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες με ανάλογη μάλιστα διαμόρφωση του χώρου.

Συγκεκριμένα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, έκθεση βιβλίων, να κάνουν ποδηλασία και περιπάτους στα μονοπάτια του πλατανόδασους να παίξουν σκάκι αλλά και να δουν από κοντά τα άλογα του ιππικού ομίλου Λαμίας και να συμμετάσχουν στα εικαστικά εργαστήρια.

Την προσπάθεια του Ομίλου Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθιώτιδας και της τοπικής κοινωνίας να αναδείξουν το πρόβλημα της ρύπανσης του Σπερχειού ποταμού, αλλά και τις δυνατότητες για διαφορετικού είδους ανάπτυξης συνδράμουν το ΚΠΕ Υπάτης, ο Μαλιακός SOS, ο Όμιλος φίλων του Δάσους, η Ομοσπονδία Συλλόγων Λαμίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας. Επίσης στις μουσικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, του Μουσικού Σχολείου Λαμίας της Ρεμπέτικης Κομπανίας καθώς και τα συγκροτήματα Αντίπερα Όχθη, Alma Libre, Έντεχνο σχήμα και Ρεμπέτικη Τετράς.
Τους παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Σπερχειάδας, Λουτρών Υπάτης, Καστρίου, Βίτωλης, Καλυβίων, Ροδίτσας Αμφιθέας και Κρητικών.

Η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων και για όλες τις δράσεις. (ΕΦΗΜ ΣΕΝΤΡΑ, lamianews)

Δεν υπάρχουν σχόλια: