12 Ιουλ 2009

Οι αποφάσεις της ανοιχτής συνέλευσης
της "ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS"

“ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 9/7/2009


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/7/2009 στη Λέσχη Σιδηροδρομικών Λαμίας η ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”

Η γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη για τις δραστηριότητες της Κίνησης το διάστημα από την προηγούμενη συνέλευση (συμβολική επίσκεψη σε Σπερχειάδα – Μακρακώμη για σκουπίδια - βιολογικό, συναυλία στη Λαμία, επισκέψεις σε δημάρχους Αν Φθιώτιδας, επίσκεψη στον Γ Γ Περιφέρειας, επαφές με ΠΑΚΟΕ, ΕΛΚΕΘΕ κλπ). Κυρίως όμως η συζήτηση εστιάστηκε στις δράσεις για το επόμενο διάστημα, με τις δυσκολίες του καλοκαιριού.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται:
- οι συναντήσεις με φορείς (ΤΕΔΚ, Επιμελητήριο, επαγγελματικούς συλλόγους της περιοχής, Πολυκλινική Λαμίας)
- Η εκδήλωση στην Παραλία Καραβομύλου με θέμα κυρίως την προσβασιμότητα στις ακτές (καταπατήσεις, παράνομοι φράκτες)
- Η εκδήλωση στην Παραλία Ραχών για τον Μαλιακό (ρύπανση, προσβασιμότητα κλπ)
- Οι επαφές με Κίνηση Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού και αντίστοιχες κινήσεις άλλων περιοχών για την δημιουργία δικτύου περιοχών – κόλπων που απειλούνται από τη ρύπανση για ανταλλαγή εμπειριών και παράλληλων δράσεων (Μαλιακός, Αμβρακικός, Θερμαϊκός, Παγασητικός κλπ)
- Η συμβολική αιφνιδιαστική επίσκεψη σε χώρο ρυπαντή, που εκκρεμεί.
- Η επικοινωνία μας με ιδιωτικό εργαστήριο για τη δυνατότητα μετρήσεων σε συγκεκριμένα σημεία του Κόλπου
- Η έκδοση ενημερωτικού εντύπου για την έντυπη ενημέρωση των μελών και των φίλων της Κίνησης

Επίσης
- Συνεχίζεται η ενημέρωση των πολιτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η συγκέντρωση υπογραφών με την παρουσία μας στις εκδηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο (Καλοσκοπή Φωκίδας, Βλάστη Κοζάνης, Σαμοθράκη, Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας στη Χαλκιδική κλπ)
- Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στην προσφυγή στο ΣτΕ των συμπολιτών μας για το Χωροταξικό Βιομηχανίας, που μας αφορά άμεσα σαν Μαλιακός, λόγω του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας.

Τέλος η Γραμματεία ενημέρωσε για τα οικονομικά. Το οικονομικό άνοιγμα της Κίνησης αυτή τη στιγμή είναι περίπου 1000 ευρώ, που αντιστοιχεί κυρίως στο κόστος των μπλουζών, των πανό, των φωτογραφιών (εκτύπωση και πλαστικοποίηση), τα έξοδα της συναυλίας κλπ. Είναι ανάγκη η άμεση διακίνηση των μπλουζών, οι ενισχύσεις και η κάθε μορφής οικονομική στήριξη της Κίνησης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

olla kala esis fonazetai gia ton maliako kai to kratos dini kainoyrgies adies gia ixthiotrofia,opos ton dia,ala 12 stremata pire adia,gia na epektini ti monada....