16 Οκτ 2009

Προβλήματα στον Βιολογικό Καθαρισμό
Καμένων Βούρλων

από lamianews και kamena voyrla blogger

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, ζημιές στο δίκτυο, πλαστές εγγυητικές επιστολές, άφαντος ο εργολάβος και πολλά άλλα ευτράπελα συμβαίνουν, που κατά την γνώμη μας η ευθύνη των προβλημάτων και δυσλειτουργιών βαρύνούν εξ ολοκλήρου την ηγεσία της τοπικής δημοτικής αρχής.

Ας τα πάρουμε από την αρχή για να καταλάβουμε όλοι μας.
Ο βιολογικός καθαρισμός των Καμένων Βούρλων, που να σημειωθεί παρακαλώ είναι έργο όχι απλά πνοής για την περιοχή μας αλλά ζήτημα ‘ζωής και θανάτου’,
έχει ανατεθεί σε εργολάβο, τον κύριο Παπαλάμπρου, με σταθερή μηνιαία αμοιβή, πληρωτέα από τον δήμο μας (δηλαδή από εμάς τους δημότες) και έχει ως κύριο έργο την εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού, την επισκευή των όποιων βλαβών αλλά και την συντήρηση των αντλιοστασίων και αγωγών.

Ο Παπαλάμπρου λοιπόν, ένας επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, έχει την τύχη και την φήμη του χωριού μας στα χέρια του.
Τι εννοώ ? αν δεν λειτουργεί σωστά ο βιολογικός και βρομίσει η θάλασσα από τα λύματα, ποιος θα έρθει στα Καμένα Βούρλα να κάνει μπάνιο? Κανένας !

Οι εργαζόμενοι του βιολογικού, που είναι υπάλληλοι του Παπαλάμπρου είναι απλήρωτοι έως και 5 μήνες. Τι σημαίνει αυτό?
Καταρχήν πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο Παπαλάμπρου διοικεί τον Βιολογικό δια αλληλογραφίας, από την Καλαμάτα που είναι και η μόνιμη κατοικία του.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα έχει έρθει περίπου 6 φορές, ταξίδια αστραπή, σχεδόν μονοήμερα.
Ο Βιολογικός λοιπόν δουλεύει σωστά ή όχι σωστά, εξαρτώμενος από την ευσυνειδησία των υπαλλήλων.
Και αν είναι απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι αναρωτιέμαι γιατί να δουλεύουν με όρεξη και ευσυνείδητα.

Επίσης οι πληροφορίες μας λένε ότι τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο έσπασε 4 φορές ο κεντρικός αγωγός. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Ας κάνουμε απλή αριθμητική για να το καταλάβουμε όλοι.
Ημερήσια στον κεντρικό αγωγό διακινούνται 800 κυβικά λυμάτων.
Ας υποθέσουμε ότι οι εργαζόμενοι διέγνωσαν την βλάβη μετά από 12 ώρες, και ας κάνουμε μια απλή παραδοχή ότι στην βλάβη είχαμε διαρροή μόνο 30%.
800 κυβικά λοιπόν επί 12 ώρες επί 30% ίσον 120 τόνοι λύματα διαρροή κύριοι στην θάλασσα θα καταλήξουν.
Κάντε και τους δικούς σας υπολογισμούς για να καταλάβετε και εσείς περί τίνος πρόκειται.

Ελάτε λοιπόν εσείς τώρα να μου πείτε ότι δεν τρέχει τίποτα που είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, γιατί εγώ σας λέω ότι αν πουν οι εργαζόμενοι, ‘άσε ρε αδερφέ την φτιάχνουμε αύριο την βλάβη, στο κάτω κάτω απλήρωτοι ήμαστε’ τι θα γίνει ??
θα πήξουμε στο σκατό???

Ακούστε να σας πω φίλοι αναγνώστες, Ότι ο δήμαρχος είναι τελικά και αποκλειστικά υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία του Βιολογικού είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.
Θεωρούμε λοιπόν πρωτίστως τον δήμαρχο υπεύθυνο και μετά έρχεται ο Παπαλάμπρου , γιατί η ελεγκτική αρχή τυπικά αλλά και ουσιαστικά είναι ο Δήμος Καμένων Βούρλων.

Γιατί λοιπόν κύριε Δήμαρχε ολιγωρείται όταν ο εργολήπτης δεν πληρώνει τους εργαζόμενους και βάζετε σε κίνδυνο την φήμη των Καμένων Βούρλων?

Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν απαιτείται από τον εργολάβο να φτιάχνει σωστά τις ζημιές?
Δεν το ξεχάσαμε το αντλιοστάσιο στα Πλατανέικα που είναι ακόμα τυλιγμένο με νάιλα και σύρματα, μετά την μεγάλη ζημία που έγινε τον Αύγουστο.
Ο εργολάβος πρέπει να το φτιάξει! Ευθύνη του είναι η συντήρηση και επισκευή των αντλιοστασίων (εγώ περιμένετε να το φτιάξω?)

Μας γράψαν και οι εφημερίδες κύριε Δήμαρχε!!
Ο Λαμιακός Τύπος της Τετάρτης 14/10 είχε σχετικό άρθρο!!!
Επίσης ακούσαμε και τον κύριο Κοντοπάνο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να κάνει ερωτήσεις για το θέμα και τα ρίξατε όλα στον Παπαλάμπρου.

Για εμάς τους δημότες κύριε Δήμαρχε φταίτε εσείς για την κατάσταση, εμείς δεν ξέρουμε κανέναν Παπαλάμπρου και ούτε μας ρωτήσατε για να του δώσετε το έργο.
Όπως επίσης δεν μας ρωτάει και κανένας για το τι θα κάνετε την Ιανουάριο που λήγει η σύμβαση με τον εργολάβο!
Μην μου πείτε ότι θα την ανανεώσετε την σύμβαση με τον Παπαλάμπρου, γιατί στην συνείδηση μας, εμάς των δημοτών, είστε που είστε φταίχτης με την σημερινή κατάσταση στον βιολογικό, αν ανανεώσετε και την σύμβαση θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι θέλετε το κακό των Καμένων Βούρλων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λύστε μου μια απορία. Ο βιολογικός έχει τελικά νόμιμη λειτουργία; Μπορεί ο δήμος για παράδειγμα να λειτουργήσει μόνος του τον βιολογικό με δική του υπηρεσία; Κι αν μπορεί, γιατί δεν το κάνει; Πώς εγκρίνονται οι δαπάνες για τον εργολάβο στον επίτροπο, αν δεν έχει νόμιμη λειτουργία ο βιολογικός;
Μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;;